El retorn al Sàhara (Introducció)

Fa aproximadament un any un grup de saharians ens comencem a retrobar i ens marquem un primer objectiu, que no és altre que la tornada al Sàhara. Aquest primer objectiu ja s’ha complert i el grup format per:
Dempeus i d’esquerra a dreta: Esperanza, Ramiro, Ernest, Carles, Hilari, José Pardo, Josefina, Pere Nolla, Berto i Anna
Ajupits i d’esquerra a dreta: Alicia, Rosa Maria, Andrés Moran, Paca, Pere Espluga i Roger
Ha complert el somni.

Grup CASH 2009

No tinc paraules per a descriure el que ha estat el viatge, solament puc dir que ha estat una aventura extraordinària, ha tornat a renéixer aquell companyerisme i aquella amistat que ens va donar aire i vida en els nostres temps de mili. En el meu cas ha estat com tancar el cercle, com tancar la ferida que romania oberta en el meu subconscient i que encara que jo no percebia seguia latent. Certificar que els malsons que durant anys m’han turmentat, han estat això, malsons, conseqüència d’una realitat que he pogut constatar.

Hilari a les restes de la primera cia del BIR

Han estat moltes les emocions i també les casualitats. En aquest viatge he tingut la sort de visitar els llocs en els quals jo vaig estar destinat i fins i tot per art del destí, en concret una avaria en un dels cotxes, de poder visitar un lloc a 72 quilòmetres de Villa Cisneros, on al maig de 1974 vam estar de patrulla quilòmetre dalt, quilòmetre baix el meu amic Andrés i jo .

Patrulla de radio maig 1974

Els saharians aventurers. D’esquerra a dreta: José Pardo, Berto Ventura, Pere Espluga, Pere Nolla, Ramiro Vazquez, Ernest Viches, Hilari Joan, Carles Porta i ajupit Andrés Moran

Els saharians aventurers

Com a la mili una de les nits la passem en un campament i vam tenir de tot el que es pot demanar incloses imaginàries i patrulles. Abans de les cinc de la matinada Carles Porta, Ramiro Vazquez i Hilari Joan sortim de patrulla, més tard se’ns uneix Pere Nolla. Armats amb llanternes i càmeres de fotos i de video, recorrem les dunes properes al campament i en una d’elles descobrim els ossos d’un dromedari mort fa temps.

restes d'un dromedari

Carles Porta que sempre te idees originals se li acudeix dibuixar amb els ossos del dromedari el nom que ens autodefineix.

CASH

L’expedició ha anat proveïda de dos equips de transmissió. L’objectiu ha estat mantenir comunicats el primer i tercer vehicle per si havia algun contratemps o simplement per a preguntar sobre pròximes parades o controls. També s’han utilitzat per a fer broma. En el primer cotxe l’encarregat de les comunicacions ha estat Ernest Vichez amb nom de guerra “periquito ferotge” per allò d’ésser de l’Espanyol.

Periquito ferotge

En el tercer cotxe i tancant l’expedició l’encarregat de les transmissions ha estat Hilari Joan “chacal” per allò de que gran part de la mili la va passar a “Fort Chacal”, ell ha gaudit molt amb el tema de les transmissions ja que el seu ofici a la mili era “emisoro” o sigui operador de ràdio.

chacal

Carles Porta també va ser operador de ràdio però la seva missió ha estat altra i molt important, la de realitzar un vídeo-reportatge del viatge.

Carles entrevistant a Hilari a Messeied
Anuncis

About Mili Sahara

Saharià 1974-975 (caporal transmisions, Villa Cisneros i Edchera)

Posted on 23 Mai, in cat (01) Retorn al Sàhara - 2009. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: