Bucraa i Platja de l’Aaiun – 6-4-2009

Després d’Edchera ens dirigim cap a Bucraa, inicialment l’objectiu era arribar fins a Smara però a causa de la falta de temps i dies ens vam haver de conformar amb gairebé dos dies menys d’estada al Sàhara i la ruta es va haver de comprimir i és per aquest motiu que no vam poder arribar a Smara.

Bucraa ha estat una decepció ja que la policia no ens ha deixat acostar-nos a les instal·lacions d’extracció dels fosfats i solament hem pogut arribar fins a la població i fer-nos la foto amb una maqueta de la dragalina. En la foto apareixen Ramiro, Hilari i Ernest, que són els tres del grup que van visitar Bucraa en la seva època de mili.

Ramiro, Hilari i Ernest a Bucraa

Per als nostàlgics adjunt una foto de Febrer del 1975 en la que estic a Fos-Bucraa i en la que es pot veure l’enorme grandària de la dragalina.

Bucraa 1975

Ja ha arribat l’hora de dinar i ens dirigim a la Platja de l’Aaiun on menjarem a casa Josefina, un bon menú a base de peix.

Casa Josefina a platja de l'Aaiun

Al sortir per de dinar ens trobem amb Joan Esquius i un grup de saharians que s’han avançat al Raid Pura Vida amb la intenció de fer les visites típiques dels saharians i ens fem la foto amb ells.

Foto amb els saharians del Raid PURAVIDA

Entre els companys de Joan es troba Albert Marin que va fer la mili a Cabrerizas amb Ernest. Aquest és el territori d’Ernest sent l’únic de nosaltres que va estar tota la mili en aquests indrets, podeu veure les seves històries a la mili d’Ernest Vilches i també visitar el seu blog El Sahara en el nostre Cor. En platja de l’Aaiun es trobava la caserna de Cabrerizas, La companyia del mar, el destacament d’Atlas i altres instal·lacions militars, havent-se esborrat pràcticament tots els vestigis de la seva existència, ja que s’ha construït tota una població dedicada a la pesca, amb port pesquer i indústria de conservació i congelació.

El pantalan per a la descàrrega dels fosfats segueix existint i usant-se com en els nostres temps. Una mica més al nord es troba el BIR, en el que hi ha un petit destacament militar marroquí o de policia al costat del que era l’entrada, però la resta de les instal·lacions estan sofrint un grand deteriorament i una invasió de sorra i dunes. Aquesta tarda ens hem acostat fins al BIR, però el guia a preferit no entrar i solament ho hem pogut veure des de la muralla.

Foto del BIR - 2009
Anuncis

About Mili Sahara

Saharià 1974-975 (caporal transmisions, Villa Cisneros i Edchera)

Posted on 23 Mai, in cat (01) Retorn al Sàhara - 2009. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: