MAS CORTS – 29-11-2008

El vídeo de la trobada del 29 de novembre del 2008 al restaurant Mas Corts.


Vídeo amb la col·lecció de fotos dels companys retrobats, complementat amb un inici impactant.


Dos “pistolos” Saharians, en Carles i Hilari, fan un viatge imaginari en globus al Sàhara, concretament a Villa Cisneros.


L’autèntic viatge en globus.


Brindis

Es diu que el brindis va néixer perquè amb el so del dringar de les copes, el sentit de l’oïda pogués participar amb els altres quatre sentits a l’hora de beure un bon vi com sempre ha de fer-se: en bona companyia…
Malauradament, hi ha qui beu, normalment sol, per oblidar penes, però tots sabem que aquestes retornen, i a vegades amb més duresa, quan han passat els efectes provocats per aquell vi traïdor.
No ens hem reunit aquí per intentar oblidar les moltes penes que aquella colla de gairebé post-adolescents vam haver de patir, els uns en pròpia pell i els que tant ens estimàvem des de casa, durant quinze llargs mesos en una terra de la que molts de nosaltres ni n’havíem sentit a parlar, ni som tampoc dels que ens agrada explicar batalletes embolcallades d’esperits guerrers i patriòtics.
Som gent, només, que va viure una dura experiència, però que en va saber treure, a la vegada, un gran profit: Saber que, tot i ser lluny de casa, des de casa tindríem sempre tot el seu suport, i que, des de que ens van carregar a l’Estació de França dalt d’aquell tren “borreguero” i vam conèixer allà els nostres primers companys, aquells quinze mesos que ens esperaven no els passaríem sols, perquè l’amistat en tot moment d’uns amb els altres va ser la força que ens va empènyer a tirar endavant i a no enfonsar-nos.
Alcem, doncs, les nostres copes i brindem per haver sabut viure una època de la nostra vida que va suposar-nos un revés, però que vam saber afrontar i superar amb tota dignitat, i brindem, també, perquè aquest retrobament, gairebé trenta-cinc anys després, és la prova de la satisfacció interna que tots i totes sentim de poder rememorar-ho amb la mateixa dignitat.

Enric Bayé


Foto de grup de tots els saharians

Foto del grup de les dones

Fotos vàries
Mirant el vídeo
Mirant el vídeo

El retrobament de tres companys, Espluga, Bono i Arumí.

Espluga, Bono i Arumí

Agraïments

Companys:

Sense menysprear ningú, perquè tothom ha col·laborat d’alguna manera, si més no amb la il·lusió, per poder retrobar-nos, vull fer:

En primer lloc, un reconeixement a la gran tasca del company i amic Hilari Joan per haver creat aquest “meravellós blog”, que tots ja considerem nostre, i que no ha parat ni un sol dia per perfeccionar-lo; pels “enllaços” diaris que hem hagut de fer a l’hora de preparar aquesta trobada, i pel “viatge” que vàrem muntar per obrir camí cap a la gran il·lusió de molts de nosaltres, que no és altra que la de retornar al nostre Sàhara, encara que alguns prefereixin anar a Florència (i no assenyalo ningú!).

En segon lloc, fer també un reconeixement a l’Enric Bayé, un altre company i amic que, del qual, si tan sols anomenés l’emotivitat del “brindis” que ens va oferir en acabat de dinar ja ho diria tot. Però no: vull agrair-li, també, el pacient suport que ens ha aportat en el camp literari, així com la seguretat que dóna tenir al costat un personatge tan cultivat i, a la vegada, tan modest, fins al punt que sempre demana el parer del que escriu o corregeix, quan ningú més que ell sap literàriament el que és correcte… En fi, “Mossèn” ets tot un cas!

I ja, i per acabar, dir-vos a tots que, en realitat, la meva tasca ha estat molt senzilla: El passat mes de febrer vaig agafar un misto, es va començar a encendre el foc, i ara vosaltres sou les flames.

Una forta abraçada per a tots.

Carles Porta

Totes aquestes flames que dius que ara ja som, amic Carles, volem, ni que sigui per un moment i en forma de quatre línies escrites, ajuntar-les per fer que la llum que entre tots reflectim s’encari a la teva persona per mostrar-te el nostre més profund agraïment per l’esforç i l’empenta amb què has lograt encendre’ns, aconseguint així encomanar-nos la teva il·lusió.

De tot cor,

Els CASH

Anuncis

About Mili Sahara

Saharià 1974-975 (caporal transmisions, Villa Cisneros i Edchera)

Posted on 5 Juny, in cat (30) Trobades. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: