MAS CORTS – 20-06-2009


A la trobada s’han posat a disposició dels assistents, quatre dvd,s per als interessats en adquirir-los. En un primer estoig els dvd,s “El Retorn al Sàhara” i “Les fotos del Concurs” i en un segon estoig els dvd,s “El Retorn Somniat” versió pel•lícula i “El Retorn Somniat” versió llibre. Si algú dels que va assistir o algú de vosaltres que no veu assistir a la trobada i esteu interessats en disposar d’aquest material en el seu format original, us podeu posar en contacte amb Carles Porta, amb Ernest Vilches o amb Hilari, que us explicarem la forma d’aconseguir-ho.


Dvd,s del viatge al Sàhara

Totes les fotos del concurs fotogràfic, acompanyades de bona musica


El Mas Corts – lloc de la trobada

El Mas Corts - lloc de la trobada

Abans de dinar

Abans de dinar

Anem a veure records, llibres…

Anem a veure records, llibres

Anem a veure les fotos del concurs

Anem a veure les fotos del concurs

Amb molta gana, preparats per dinar

Amb molta gana, preparats per dinar

Molt cava del bó. Gràcies Rodamons…

Molt cava del bó. Gràcies Rodamons...

L’emotiu Brindis del company i amic Enric Bayé

Mai –segons sempre es diu- segones parts han sigut bones i, ves per on, em toca avui, per segona vegada, encarregar-me de fer el brindis d’un segon dinar, per segon cop aquí, al Mas Corts, per celebrar -perquè aquest és per celebrar-lo- el segon viatge al Sàhara d’un grup de CASHs delerosos de tornar a trepitjar una terra on hi van deixar quinze mesos de la seva joventud…

I parlant de segones parts, m’agradaria fer un incís i preguntar-vos: Qui de vosaltres, CASHs, no ha tingut alguna vegada el malson que us han fet tornar, per segona vegada, a aquell BIR a començar, per segona vegada, la instrucció i potser, fins i tot, anar destinats, per segona vegada, a la mateixa Companyia?…

Doncs bé: És prou evident que, malgrat haver-hi tantes “segones vegades” i que hi havia, per tant, moltes probabilitats que alguna d’elles no resultés prou bona, aquest segon dinar ha resultat, gràcies com sempre a l’entusiasme organitzatiu d’en Carles, de l’Hilari i de l’Ernest, un àpat magnífic en magnífica companyia; no cal dir que la segona vegada en què els que vau fer aquest viatge al Sàhara ha estat, i amb diferència, una experiència, si bé molt més curta, també molt més engrescadora (i no cal dir, tampoc, que molt més còmoda si la comparem amb el viatge que tots vam fer encabits dins d’aquell tren per enfilar-nos després dalt d’aquella carraca que en deien avió).

I si la segona vegada que vau trepitjar aquella terra, que la vau recórrer de dalt a baix, que vau parlar amb la seva gent, ha superat, amb escreix, aquella primera, no ha estat pas per casualitat ni per designis divins, sinó que ho ha estat perquè, aquest cop, vau ser-hi completament desarmats o, millor dit, provistos d’armes molt més efectives: Amb el cor obert i, sobretot, amb la il•lusió, en comptes de la obligació.

Brindem, doncs, per tantes “segones vegades” que han superat la primera, amb la seguretat que això ens dóna perquè en vinguin moltes més al darrere, i permeteu-me que en aquest brindis hi figuri el record envers els nostres companys que, malauradament, ja no són entre nosaltres i, per tant, no han tingut l’oportunitat de poder gaudir cap dels nostres retrobaments.

Enric Bayé


Concurs de fotos del viatge. Les fotos…

Les fotos del concurs

Lliurament de premis als guanyadors. Hilari i Ramiro. (encara que mogut, el lliurament el fa l’Ernest)

Lliurament de premis

A la trobada s’han mostrat el que podem anomenar relíquies de la nostra mili, però que hem portat de tornada del viatge. A la foto es pot veure un muntatge fet per Carles, en la que hi ha exposat una petita mostra de fusta d’un barracot del BIR. I també un quadro fet per Hilari en el que hi ha una mostra de fusta d’un barracot de la 1ª companyia del BIR, un parell de pedres d’una de cúpules d’Edchera i sorra de la ria de Villa Cisneros.

Relíquies

El llibre realitzat per Hilari està en format DVD i es pot portar a Fotoprix per que facin la seva impresió, el resultat es pot veure en la imatge que hi ha a continuació.

El llibre realitzat per Hilari

A la paradeta també hem pogut veure el llibre realitzat per Ernest amb un recull de les seves fotos personals.

Llibre de fotos personals de l'Ernest

Després del magnífic dinar i abans de la presentació del reportatge del viatge al Sàhara, s’ha fet el concurs de fotografia, al que s’han presentat un total de 36 fotos del viatge, realitzades per 7 dels nostres expedicionaris. Amb la votació de tots els presents que han pogut votar-ne dues, el destí ha decidit que els guanyadors hagin estat Hilari i Ramiro per aquest ordre.

Trofeu, i fotos del primer i segon premi

Concurs fotogràfic
Anuncis

About Mili Sahara

Saharià 1974-975 (caporal transmisions, Villa Cisneros i Edchera)

Posted on 5 Juny, in cat (30) Trobades. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: