PACIÈNCIA, SÓC LA DONA D’UN EX-SAHARIÀ!!

Mercé López

Jo, a diferència d’altres dones, no vaig haver de “fer la mili” amb el Carles. Ens vàrem conèixer molt més tard,…

Esporàdicament i quan sortia el tema a casa, en parlava, m’ensenyava fotos i m’explicava alguna “batalleta”. Eren records solitaris d’ell, que allà quedaven. Suposo que com fan la majoria d’homes quan recorden la “mili”: coses bones i coses que potser no ho varen ser tant (i posar-se una mica pesats, també!). Ningú no el contradiu perquè en aquell moment no hi ha cap testimoni que pugui corroborar o rebatre el fet; simplement se li pot dir: Ah, si?…que bo!!. És per això que segurament ha volgut retrobar-se amb els seus companys, perquè algú entengui el que ell explica, que algú li recordi coses que ell ha oblidat,…

Doncs un dia va, i li agafa la fal•lera de començar a trucar tots els noms que tenia apuntats en una agenda. Jo no creia que aquest tema li agafés amb tanta embranzida, com li ha agafat. Sort, jo li deia, que teníem “tarifa plana”, perquè la veritat és que s’ha fet un fart de trucar per telèfon! Això ja és una autèntica addició!!. Més d’una vegada li he comentat que vagi al metge. Però després me n’he penedit. Que faci el que vulgui fer!

Una vegada ja connectat amb tots els possibles companys d’aquí, s’han anat veient, estan posats en un Bloc (on adreço aquest escrit). Volen fer un llibre, una pel•lícula i sobretot el viatge somiat. Tornar a trepitjar el Sàhara. Retornar a aquells llocs que varen conèixer fa trenta-quatre anys i ara fer-ho d’una manera diferent. A mi m’agradaria molt acompanyar-lo, acompanyar-vos,… Crec que seria i serà una gran experiència, sobretot per a tots vosaltres. Retrobar-se amb els llocs on vàreu estar una part de la vostra joventut… És com tornar a sentir-se joves… i sobretot les que éreu nóvies aleshores, veure des d’on us escrivien aquelles cartes tan sentides.

Em sembla que em començo a adonar que sóc la dona d’un ex-Saharià. Paciència!!!.

Mercè López i Mauri
(Dona d’en Carles Porta)

Anuncis

About Mili Sahara

Saharià 1974-975 (caporal transmisions, Villa Cisneros i Edchera)

Posted on 29 Setembre, in cat (19) 34 anys després, cat - López Mauri, Mercè. Bookmark the permalink. 1 comentari.

 1. Hola Mercè buscando información sobre el conflicto del Sahara, he entrado en esta página y me permito contestarte a tu comentario.

  Todo y que yo no tengo nada que ver directamente con el Sahara, si estuve destinado en el Rgto de Infantería Canarias 50 – Las Palmas – donde destinaron a una parte de las tropas salientes de África, es más yo entre en el año 1980 y a la Cía. que me destinaron, los mandos provenían de allí, y los vehículos Land Rover, provenían del Aaiún.
  Entiendo y comparto contigo que a veces nos hacemos ” pesados” con nuestras batallitas al estilo del ” Abuelo Cebolleta” pero no más lejos de querer o desear contarle a alguien nuestras vivencias, buenas o malas, pero fueron nuestras, y por lo de volver al terreno con sus viejos amigos de armas, si tiene ese deseo y lo puede cumplir, por favor ayúdalo a realizarlo. Te digo esto porque nosotros, creamos la ASOCIACION DE VETERANOS CANARIAS 50, -ASVECAN – y el pasado año, fuimos invitados a los actos de la patrona en las instalaciones del Regimiento. No te puedo describir sin lágrimas en los ojos la inmensa emoción que todos tuvimos al reencontrarnos con los compañeros ( desgraciadamente algunos ya no están entre nosotros ) y en Abril de este año, nos han permitido estar formados con nuestro uniforme de asociación junto a la Tropa profesional.
  Discúlpame si con este escrito te he molestado en algo, pero sinceramente te lo he puesto de todo corazón.

  Un afectuoso saludo. / Salutacions Cordials
  Roger

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: