OPERACIONS NOCTURNES

Ernest Vilches i Rull

Caporal, 2 cia Batalló Infanteria Motoritzada, Cabrerizas I Playa del Aaiún, SAHARA-A.O.E. 1973/1974

La famosa carretera que unia l’Aaiún amb Cabrerizas al capdavant de la Platja, i protagonista d’algun relat com el de l’aspirador de sorra, sofria en l’època del Siroco, danys per l’acumulació de sorra en ella. La nostra unitat era especialitzada a anar a “PALEAR”, però també especialitzada en operacions nocturnes, que consistien en el que vaig a exposar a continuació:

Ernest Vilches Rull

Una tarda nit, ens va convocar a un escamot, un sergent de la cia, anàvem a realitzar un exercici tàctic, del com ens donaria detalls una vegada fora de la unitat, a l’hora en qüestió formem el cos expedicionari i vam pujar a un camió tipus Pegaso en direcció a l’Aaiún o a la carretera que comunicava amb Smara no ho recordo exactament, passat un temps amb la nit tancada en cim , va parar el camió i bram procedir a baixar, una mica inquiets, en aquest moment aquest sergent ens comunica que hauríem de recollir uns bidons de quitrà que estaven als costats d’aquella carretera i hauríem de mantenir en secret la nostra actuació. No sense dificultat, pugem al camió varis d’aquests bidons i una mica de material de construcció, que posteriorment vam descobrir que era del Ministeri d’Obres Públiques. En aquells moments estaven tractant de fixar les dunes més properes a la carretera amb la finalitat d’evitar que es desplacessin i provoquessin el tall d’aquesta carretera. De la mateixa manera que sortim, bram entrar en la caserna, aquest material va servir posteriorment per a tractar els baixos de les voreres i baixos de les cias, sembla que no havia pressuposat per a això i calia endreçar la caserna, per a alguna visita que ja no recordo.

Anuncis

About Mili Sahara

Saharià 1974-975 (caporal transmisions, Villa Cisneros i Edchera)

Posted on 22 Setembre, in cat (16) A la caserna, cat - Vilches i Rull, Ernest. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: